Food and Beverages

Партнери


Kомпанијаta е основана во 1947 година од визијата на Александрос Кикиза за создавање на прехранбена индустрија која ги нагласува суровините на нашата земја, претворајќи ги во производи со висок квалитет. Денес, 6 децении подоцна, третата генерација на семејството Кикиза ја предводи една од водечките компании за храна во Грција со присуство во повеќе од 35 земји. Производството на тестенини и грозје е наша основна дејност. Ние апсорбираме 100.000 тони висококвалитетна грчка тврда пченица. Вертикално интегрираната мелница во Лариса произведува повеќе од 50.000 тони тестенини годишно, со што нашата индустрија е една од трите најголемите во Европа! Нашето присуство на европскиот пазар е зајакнато со основањето на подружницата Атланта СА преку која извезуваме низа грчки производи на полскиот пазар, како што се тестенини, маслиново масло, маслинки, алва и вина.

НУТРИМ е основан во 1993 година. Тој е добро признат производител на специјализирани храни, додатоци во исхраната и пијалоци. Листата на производи на NUTRIM содржи над 150 производи наменети и за спортисти и за лица кои се вклучени во редовни физички активности, како и за сите кои имаат за цел здрав начин на живот. Компанијата има интегриран систем за контрола и управување со клучните точки во ISO 9001 / HCAAP сертифициран од страна на Lloyd’s Register Quality Assurance. Производите на НУТРИМ се добро пласирани на повеќе странски пазари во ЕУ, Северна и Јужна Америка, како и на Блискиот Исток. Некои од елементите на листата производи се исто така понудени под приватните етикети на светски реномирани брендови. Нутрим, MaxDynamix и Isoton се трговски марки на NUTRIM Co.Ltd.

Go4® започнува со производство во 2015 година со производство на Go4Raw® био барови во три вкусови. За една година, асортиманот се зголеми за уште девет вкусови, а во пролетта 2016 година започна со производство на три вида крекери од органски зеленчук. Првично, производите се наменети за бугарскиот пазар, а од 2016 година, откако производите на Go4® освоија четири награди од меѓународни изложби на биооргански и иновативни производи – Лондон и Малме, тие стануваат ценети и на меѓународните пазари и се извезуваат на 15 земји во Европа, вклучително и 12 земји на ЕУ и Швајцарија, Турција и Македонија. Тимот Go4® се состои од луѓе кои имаат врска со здравото јадење и начинот на живот. Ние се стремиме кон континуирано подобрување со постепено зголемување на нашите производствени способности, спектар на производи и нивната дистрибуција низ целата земја и странските пазари. Покрај тоа, целиот циклус на производство, суровини, технологија и иновации, веруваме, ќе доведе до се повеќе одржливи промени во навиките на луѓето, однесувањето и животниот стандард во позитивна насока.

Како организација која сака да го револуционизира начинот на кој луѓето купуваат производи, имаме основни вредности:
– Длабоко вкоренет во фер бизнис-постапки.
– Супериорен квалитет на производите.
– Одлична услуга.
– Безбедна и здрава животна средина.
– Почит кон сите луѓе.
Веруваме дека секој дел од испорачаниот производ треба да биде со врвен квалитет. Затоа, сите потребни контроли за квалитет се уредно имплементирани. WBM International ги следи строгите работни закони и е посветена на производство на производи кои ги задоволуваат задоволствата на клиентите. Кога ќе ви кажеме дека производ со супериорен квалитет е важен, ние навистина го мислиме тоа. Ние сме среќни што можеме да кажеме дека WBM International е првиот произведувач на хималајска сол, во согласност со спецификациите ISO: 9001-2000. Ова се строги одредби кои мора да се почитуваат во производствениот процес и меѓународно се признати како прифатливи стандарди за производство. WBM International исто така е истакнат во ETL стандардите за безбедност. Донираме дел од нашата добивка преку WBM International Foundation Заштита на животната средина и едукација на луѓето за потребата од тоа.

Нашата филозофија за производство на природни, здрави и висококвалитетни млечни производи датира од 1880-тите, кога фармерите во Данска и Шведска ги здружија силите со една заедничка цел: Да се произведуваат и да се обезбедат најдобрите млечни производи. Бидејќи сме во сопственост на земјоделците, сите наши приходи се враќаат на земјоделците. Ова значи дека кога луѓето ги купуваат нашите производи, парите подеднакво се поделени меѓу секој литар млеко што нашите снабдувачи го снабдуваат. Тоа е исто така клучен дел од нашата кооперативна филозофија. Во нашиот новоизграден Arla Innovation Centre, заедно со тимовите за развој на производи во Велика Британија, Шведска, Кина, Германија, Холандија, Финска и САД, ние страсно иновираме од фарма до трпеза за да ги создадеме идните млечни производи во светот. Ова го правиме со најсовремени научни и потрошувачки лаборатории и пилот погон од 2000 м2, со поголема флексибилност за инсталирање на секаков вид на процес потребен за нашите иновативни проекти. Центарот за иновации е во центарот на Кластерот за храна во Данска, кој е рангиран на прво место во ЕУ во однос на бизнис инвестициите во истражување и развој на храна и пијалаци, а нашите истражувачи се силно поврзани и се прават иновации низ цела Арла и нејзините пазари.

Брендови


Брендот Примо Густо е роден во 1991 година, заедно со потребата за широк спектар на производи кои ќе им се допаднат на помладите консументи, кои живеат во интензивен ритам и бараат нешто лесно и во исто време многу квалитетно! Примо Густо доби фанатички потрошувачи кои го избраа заради високиот квалитет на тестенини, но и за нејзиното убаво црвено пакување. Високо квалитетни тестенини од серијата Primo Gusto се засноваат на ненадмината рецепта за оние кои бараат автентичен карактер на тестенините. Тоа е мешавина на ретки сорти, ограничено производство на тврда пченица, која ни дава еднакво висок квалитет на гриз, што резултира со совршена паста за бланширање (неварена и варена) и идеална “издржливост” при вриење за Al Dente задоволство.

Се изотонични спортски пијалоци кои му даваат на телото вода, електролити и минерали за време и по физичка активност. Нивниот состав овозможува максимален физички капацитет и брза испорака на гликоза во мускулите. Тие ги штитат од дехидрација, топлотен удар и хипогликемија. Брзо ја гаси жедта, дури и во мал волумен, поради специјално развиениот минерален состав. Нискокалорична – погодна за исхрана на луѓето коишто сакаат да ја намалат телесната тежина.

Секој од производите на Go4® се базира на најновиот австралиски здравствен систем за оценување, кој покрај квалитетот на производот го проценува составот на хранливите материи.  Необработените Go4® барови не подлежат на термички третман и затоа нивните корисни својства имаат максимален здравствен ефект. Секоја Go4® лента содржи супер-храна како што се Chia, Inca Beri, Spirulina, Goji Beri, коноп протеин и други. Go4® има некои од најдобрите снабдувачи на био-сертифицирани храни. Ние го следиме процесот на производство од градината до пакувањето за да ја гарантираме златната комбинација на квалитет и добра цена.

Хималајан Шеф е бренд на WBM International којшто е најголемиот производител, извозник и увозник на оваа древна сол. Нашата низа на производи се протега од трпезна сол за јадење до лампи изработени од розева сол за декоративни фанови. Нашето седиште е во Флемингтон, Њу Џерси,од каде што се дистрибуира на национално ниво. Почнавме како мала компанија која продава лампи од сол за здравствени и природни продавници за храна и прерасна во компанија која ја ископува солта, ги прави светилките, извезува и дистрибуира до клиенти кои се движат од националните ланци до продавниците за здрава храна.Нашата хималајска розева сол покажува сериозни знаци на раст во консумацијата. Тоа е најздравата сол во светот – не е обработена, со 84 негови состојки недопрени и без додадени хемикалии. Таа беше наградена за најдобра дегустациона сол во светот.

По седумте години успешно бизнис партнерство, “Старбакс” потпиша нов договор за стратешко лиценцирање со млекарската кооператива во сопственост на земјоделецот Арла Хјудс. Двете компании потпишаа долгорочен стратешки договор со траење од 21 година, давајќи им дозвола на Arla Foods да продолжи со производство, дистрибуција и промет на пијалоци коишто содржат 20% Starbucks премиум кафе, за регионот на EMEA (Европа, Среден Исток и Африка). Данкан Моир, потпретседател за развој на канал и сервис за храна, Старбакс ЕМЕА, вели: “Силата на нашиот однос со Arla Foods во текот на изминатите седум години забележа дека нашиот РТД бизнис расте во просек од 40% годишно во ЕМЕА. Овој нов договор за лиценцирање ја сигнализира нашата заложба да продолжиме да работиме заедно за да го развиеме бизнисот во рамките на секторот за готови пијалоци и горди сме што работиме заедно со Arla Foods. ” Коментирајќи во врска со договорот, Хан Сондергард, извршен потпретседател и CMO во Arla Foods, вели: “Ние сме горди да направиме уште еден чекор во нашето партнерство со” Старбакс “, со одлични дегустации на пијалоци за кафе” Старбакс “за потрошувачите ширум Европа и Блискиот Исток додека додаваме вредност на нашето млеко на фармерите. Потрошувачите во регионот на ЕМЕА го поздравија одличниот вкус и врвниот состав на пијалоците, а ние остануваме посветени на тесна соработка со “Старбакс” за развој на категоријата во иднина “.

Брендови


Sparta Gold е нашиот главен извезувачки производ, бидејќи е присутен во најголемите синџири на супермаркет и деликатесни продавници на меѓународниот пазар. Неговиот супериорен квалитет е препознатлив во светот од страна на Меѓународниот институт за вкус и квалитет, ITQI, но и од Меѓународниот институт за квалитет, Monde Selection, кој го доделува нашиот производ на “Сребрена награда 2014”. Тој претставува автентично, традиционално екстра девствено маслиново масло, кое го опфаќа богатството на природата во една лажица Свежо собраните маслинки се избираат од маслинови градини на Пелопонез. Кога ќе отвориш шише, веднаш може да препознаете богат вкус, зачинета завршница и кадифена текстура. Се карактеризира со светла и јасна зелена боја. Sparta Gold е достапен во стаклени шишиња од 250ml, 500ml, 750ml и 1lt и во контејнери од 3lt, 4lt и 5lt. Сега, исто така е достапен во 250ml, 500ml и 750ml лименки. Пробајте Спарта Голд за подобрување на вкусот на вашето јадење.

Партнери


Hellenic Fine Oils е компанија која што се стреми да стане лидер во прехранбената индустрија преку развивање и дистрибуирање на производи од Грција во целиот свет. Тоа е чисто грчки семеен бизнис, кој ги одржува своите вредности во високо конкурентна средина. Нашата компанија е активна во производство и пакување на маслиново масло и масло од семиња, како и во трговијата со деликатесни производи со присуство во повеќе од 40 земји. Hellenic Fine Oils применува систем за управување со квалитет во сите фази на стандардизација, флаширање и оперирање со маслиново масло и масла од семиња, во согласност со меѓународните стандарди ISO 2200: 2005 и IFS Food Standard. Нашите производи се препознаваат по нивниот богат вкус и нивната висока хранлива вредност, која се одржува без додавање на конзерванси за време на производствениот процес.